Production designer - Art director voor Film, Theater en Beeldende Kunst.
“Kleurcorrectie was bijna niet nodig”
Kreeg ik als feedback na het editen van; “In de zomer” en “Denk maar aan iets blauws” laatste was te zien op het Nederlandse Filmplatform Cinetree.

Als ontwerper - is mijn specialisatie kleuren, vormen, zowel in grote lijnen als tot in het detail. Hoe sterker het team hoe meer onze kracht is om iets waardevols neer te zetten.

Mijn focus ligt op film. Vanuit mijn expertise als vormgever binnen film, word ik ook gevraagd voor theater en beeldende kunst. Zowel voor korte vragen als grote inhoudelijke opdrachten.

Vanuit mijn ruime studio in de buurt van Amsterdam zet ik mij in voor filmmakers die grenzen opzoeken. Samen met een bekwame regisseur en cameraman/vrouw zetten we een gecreëerde wereld neer. Bijna altijd in een casco ruimte, vanuit een script, inspiratie of specifieke vraag/zoektocht. Daarbij komt van pas mijn kennis van ambacht, ik kan gewoon dingen maken naast het bedenken. Ook heb ik om mij heen een team van vakbekwame timmerlieden, decorbouwers, artistiekelingen, naaisters.  

Daarnaast zet ik mij ook af en toe in voor commercieel werk. Snel schakelen, oplossingen bedenken en het tempo hooghouden.Op de set van History’s Future van Fiona Tan

︎ vandenbosch.marieke@gmail.com      
︎ linkedin