THINK OF SOMETHING BLUE is based on a Dutch Poem by Martijn den Ouden. It portrays a man, dealing with loneliness and mourning, comforted by memories of his loved one.

-----------------------------------------------------

Eenzaamheid, lijden en terugverlangen naar een verloren liefde. In de poëtische korte film 'Denk maar aan iets blauws' komt het gelijknamige gedicht (Martijn den Ouden) tot leven rondom een perfect gestileerde villa in Griekenland.

Van een gedicht een korte film maken? Dat kan. Van een gedicht een museumwaardig filmisch kunstwerk maken? Dat kunnen Jerry de Mars en Martijn den Ouden als geen ander.

Het gedicht  Denk maar aan iets blauws van Martijn den Ouden was bedoeld als een ode aan de kleur blauw.  “De lucht is kraakhelder, hemelsblauw, en de vrouwen leggen hun boeken op hun benen, met de blauwe kaft naar boven” .. Zoals je merkt, creëert de kleur blauw een vorm van rust in de zinnen. Het gedicht gaat over het bieden van troost, met blauw als troostende kleur.

In de film - die in zijn totaliteit gebaseerd werd op het gedicht - combineert regisseur Jerry de Mars deze geruststellende woorden met een nieuwe, visuele laag. De beelden van architectuur, het Griekse landschap en de verloren geliefde laten de personages uit het gedicht tot leven komen; in scènes die zich afwisselen tussen een droomwereld en de werkelijkheid.

Denk maar aan iets blauws voert je mee in een zee van rustgevende woorden, maar laat je door de beelden ook meevoelen met de heftige emoties van het personage. Zes minuten lang voelen, horen en vooral genieten.
Cinetree
Denk maar aan iets blauws           
Selected for the Copenhagen Film Festival 2018, The European Independent Film Festival Paris (ÉCU), Rio de Janeiro International Film Festival, Nashville Film Festival, BAFTA Festival Wales, PIFF, Tokyo Sun Festival, Nominated MR ZEE best Cinematography. 
Language: Dutch 
Year: 2018
Runtime: 6 min
Director: Jerry de Mars
Poem: Martijn den Ouden
Director of Photography: Thijmen Doornik
Production Design: Marieke van den Bosch
Costume Design: Patricia Hofstede
Stars: Wynn Heliczer, Gabriel Aquilera, Sofia Maria Kikilintzia, Petra Mavridi, Elpidou Stathatou